Tall Ships' Race
Næste gang i Aarhus:
Århus d. 4. - 7. juli 2013
Kapsejlads for de store sejlskibe
 
 

Læs om skibene:

Verdens største skoleskib Sedov

Norges
Statsraad Lehmkuhl

Det nybyggede polske
Dar Mlodziezy

Skoleskibet Danmark

Moesgård Vikinge-træf

Vikingeskibe - oversigt
Skoleskibet MIR, Skt. Petersburg
Det smukke russiske MIR fra Skt. Petersburg har tidligere besøgt Århus Havn men ser desværre ud til at have meldt afbud ved arrangementet i år. Skibet er dog søsterskib til det polske skib Dar Mlodziezy som deltager i sejladsen. Foto: Sail Training International.

Om sidste gang Århus var vært for Tall Ships Races i Århus 5. - 7. juli 2007:

Sejlskibe og alverdens maritimt vil præge Århus i begyndelsen af juli 2007. Byen er blevet valgt som værtsby for starten på Tall Ships Race - de store sejskibes kapsejlads.

Skibene i Århus Havn bliver overvejende skoleskibe fra Nordeuropa, som efter opholdet i Århus fortsætter på sejlads rundt i Østersøen.

Tall Ships Race er årligt tilbagevendende og en vigtig begivenhed for de store sejlskibe. Kapsejladsen har været holdt siden 1956. København, Frederikshavn, Esbjerg og Aalborg har flere gange været værtshavn for arrangementet, men det er første gang skibene kommer til Århus.

Skoleskibet Danmark og Alexander von Humboldt
Det tyske sejlskib Alexander von Humboldt i læ for Skoleskibet Danmark. Foto: Sail Training International. 

I Århus er der lagt op til, at begivenheden skal være meget mere end blot starten på en kapsejlads. Der er planlagt en veritabel folkefest med koncerter, teaterforestillinger, børneunderholdning, sport og meget andet. Havnen vil naturligvis være centrum for mange aktiviteter, og store dele af havneområdet indrages i begivenheden.

Efter starten i Århus fortsætter kapsejladsen til Kotka i Finland, hvor skibene vil være fra den 18. - 21. juli. Derefter går turen til Stockholm (27. - 30. juli) for at slutte i Szczcin i Polen 4. - 7. august.

Samtidig med sejladsen i Østersøen (Tall Ships' Race Baltic) sejles en tilsvarende kapsejlads i Middelhavet med starthavn i Alicante i Sydspanien.

Kongeskibet Dannebrog
Prins Henrik er protektor for Tall Ships' Race, men Kongeskibet Dannebrog vil måske blive nødsaget til at flytte sig fra sin plads ved Honnørkajen under arrangementet.

Under kapsejladsen er skibene delt ind i fire klasser: A, B, C og D. Klasse A er de store skibe. De danske skoleskibe Danmark og Georg Stage er i klasse A sammen med flere endnu større, blandt andet det 122 meter lange russiske Sedov og Cuauhtemor fra Mexico.

Der er indtil videre tilmeldt 111 skibe til Århus Havn, heraf deltager 93 skibe i selve kapsejladsen i Østersøen. Der kan dog stadig nå at komme flere til..

Næste gang Tall Ships' Race kommer til Danmark bliver i 2010, hvor skibene endnu engang kommer til Aalborg.

Læs evt. mere om Århus-programmet på TSR07Som Århus ventes at se ud mens Tall Ships' Race er i byen. Billedet er fra en lignende begivenhed i Antwerpen.
Yderst til højre ses skoleskibet Georg Stage. Foto: Sail Training International.