OL i Beijing 2008
Olympiske Lege i Kina
8. august - 24. august 2008
 

 

Danske deltagere i OL
Se oversigten over:
Danske deltagere
ved OL i Beijing

 

Beijing - guide
Læs mere om:
Beijing
OL-byen i Kina
Caroline Wozniacki, tennis, OL 2008
Tennisspilleren Caroline Wozniacki er blandt de danske atleter i Beijing 2008.
Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark

Der er næppe tvivl om, at Verdens befolkningsmæssigt største land - Kina - vil gøre alt for, at Olympiske Lege i 2008 skal blive både de største, bedste og mest imponerende i lege historien.

Store dele af Beijing er helt frem til åbningen af OL én stor byggeplads. Både fordi byen skal gøres klar til idrætsfolkene og deres sport, men ikke mindst for at byen skal være præsentabel og indbydende for turister, presse og tv-seere.

Mest opmærksomhed trækker det nye National Stadium i Beijing. Stadionet har fået navnet "Bird's Nest" - fuglereden, men der er nu også ligheder med et edderkoppe-spind.

Christina Scherwin, spydkast, OL i Beijing
Christina Scherwin deltager i spydkast i Beijing. Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark

Blandt de øvrige imponerende idræts-bygninger er National Aquatic Stadium, som ligger lige ved siden af Bird's Nest. SDet udsædvanlige svømmestadion er bygget i varierende blå farver som får det til at se ud som om, det er bygget af vand. Endelig er der National Indoor Stadium, som måske mest kan siges at minde om "flyvingen" - den nye Terminal 3 i Kastrup Lufthavn.

Stort set alle sports-begivenheder under OL finder sted i eller omkring Kinas hovedstad Beijing. Enkelte sportsgrene er dog flyttet andre steder hen. Således er ridning er flyttet til Hong Kong og sejlsport - af naturlige grunde - flyttet ud til havet ved havnebyen Qingdao. Herudover er nogle af fodboldkampene fordelt på stadions i Shanghai, Shenyang, Tiajin og Quangda, mens resten af OL holdes i eller omkring Beijing.


Se YouTube video om svømmestadion og Bird's Nest stadion i Beijing

Kina bruger også de Olympiske Lege til at vise, at Kina er en vigtig del af Verden og lever op til landets egen betegnelse om sig selv - Landet i Midten. Det er formodentlig også idéen bag mottoet for OL i Beijing: One World One Dream


Jonas Kældsø Poulsen repræsenterer Danmark i windsufing. Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark

De Olympiske Lege har åbningsceremoni d. 8. august 2008, men allerede d. 6. og 7. august har fodbold som den eneste sportsgren tyvstartet med indledende kampe. Konkurrencerne i atletik starter først d. 15. august.

OL sluttes af med en afslutningsceremoni d. 24. august 2008. Man skal nok se frem til, at både den og åbningsceremonien vil blive ualmindelig spektakulære.

De danske sportsfolk som får mulighed for at deltage i OL udvælges af Danmarks Olympiske Komité. Se hvilke danske sportsfolk som er udtaget til De Olympiske Lege

Se evt. også den officielle hjemmeside for OL i Beijing 2008 og undervisningsportalen EMU's omfattende OL-sider, Danmarks Idrætsforbunds OL-side samt forbundets undervisningsside OL-studiet 

Den Himmelske Freds Plads
Der bliver bygget og gjort rent som aldrig før. Alt skal være klar til De Olympiske Lege. Her  er gadefejeren igang foran Maos mausoleum på Den Himmelske Freds Plads - Tiananmen.