Barnedåb af prinsessen

Prinsesse Isabella
dåb i Fredensborg Slots kirke 1. juli 2007
 
Gå til:
Juli
 
Årsoversigt
 
Almanak.dk


Fredensborg Slot

Læs om:
Fredensborg Slot

Frederik og Marys bolig og engang et af Europas mest populære kongeslotte


 

Peterhof - Skt. Petersborg

Læs også om:
Peterhof

Zarernes imponerende sommerslot i Sankt Petersburg med en park på 800 hektar Kongeligt dåbsfad

Læs mere om

Det kongelige
dåbsfad

Benyttet af danske konger i over 300 år


Tall Ships Race

Tall Ships Race

Verdens største sejlskibe samlet i
Århus d. 5. - 7. juli

Ved dåben i dag
døbtes prinsessen:

Isabella Henrietta Ingrid Margrethe

Kronprinsparrets andet barn blev født d. 21. april 2007 og til manges glæde blev det en prinsesse og dåben blev fastsat til søndag d. 1. juli 2007. Selve dåben fandt sted kl. 11.30 i slotskirken på Fredensborg Slot

Den lille prinsesse indtræder efter dåben som nummer tre i arvefølgen til tronen efter sin far Kronprins Frederik og hendes bror prins Christian.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary

Selv om valget af Fredensborg Slotskirke kan virke lidt overraskende, er det på mange måder det naturlige valg for en familie, som bor på Fredensborg Slot. Kronprinsparret har flere gange overrasket med valg af kirke. Også valget af kirke til bryllup og prins Christians dåb overraskede mange. Til prinsessens dåb havde flere gættet på, at valget kunne falde på en kirken udenfor København. Og mange jyder havde givetvis håbet på en kongelig dåb i Århus Domkirke. Men valget faldt altså på den lokale kirke i Fredensborg.


Den kongelige døbefont i sølv med dåbsfadet og kanden i guld. Foto: Kit Weiss, Rosenborg

Uanset hvilken kirke en kongelig dåb er holdt i, har kongefamilien siden 1671 benyttet deres eget dåbsfad og døbefont. Døbefonten er i sølv og delvist forgyldt. Dåbsfadet med tilhørende kande og lysestager er i massivt guld. Døbefont og dåbsfad opbevares normalt på Rosenborg Slot.

Der er ingen fare for at overse begivenhed. Både på DR Danmarks Radio og TV2 har tradition for stort set at rydde sendefladen dagen igennem ved den slags begivenheder.

Prinsessens navn
Før dåben var i naturligvis ikke kendt, hvad prinsessens navn blev. Sandsynligheden talte for, at hun får fire navne, ligesom sin bror prins Christian, og det er naturligvis det første af navnene, som hun vil blive kendt under.

På forhånd er det svært at gætte, hvilke navne kronprinsparret overvejer og næsten umuligt at forudse, hvilke af navnene, som bliver det første. Blandt de navne, som nævntes oftest var hendes farmors navn Margrethe. Navnet kan også blive aktuelt, idet det kan ske, at prinsessen bliver dronning, og det vil da være oplagt at krone hende under under navnet Margrethe 3. En af de hyppigst nævnte muligheder er Ingrid efter hendes Oldemor, som kronprins Frederik angiveligt havde et særlig varmt forhold til. Også tipoldemoderens navn Alexandrine en reel mulighed.

Amalienborg Slot
Amalienborg bliver et slot, prinsessens bliver knyttet til, idet både hendes farmor, far og bror vil residere herfra.

Herudover nævnes ofte traditionelle kongelige navne som Dagmar og Caroline. Også Elizabeth har været nævnt. Det er et ofte benyttet dronningenavn i Europa, og kronprinsesse Mary bærer det som mellemnavn. Henrietta er en meget realistisk mulighed, idet det var navnet på Marys nu afdøde mor, og prinsessens bror netop fik netop indflettet navnet John efter kronprinsesse Marys far.

Hendes bror fik også den franske forbindelse med i sit navn gennem Prins Henriks oprindelige navn Henri. Her kunne en overset mulighed være Renée, som var navnet på prins Henriks nu afdøde mor. Victoria har også været nævnt, men i givet fald er det er næppe sandsynligt, at dette navn bliver det første, idet der vil være sammenfald med den kommende svenske dronning. 

Links:
Kronprinsparrets hjemmeside

Kongehuset

 

Kongelig dåb