Erantis

Efterårsferien
Arrangementer i skolernes efterårsferie

 

 Kulturnat

i byer landet over
Efterårsferien - også kaldet kartoffelferien eller roeferien - ligger altid i uge 42 midt i oktober. For skoleeleverne begynder ferien allerede fredag i uge 41 og og giver dermed 9 dages samlet ferie.

Mange attraktioner og museer benytter lejligheden til at lave særlige arrangementer specielt rettet mod børn, unge og deres forældre.

København og hovedstadsområdet

Kulturnatten i KøbenhavnKulturnat
Fredag d. 10. oktober 2008
Den første fredag, hvor eftersferien begynder holdes kulturnat mange steder i landet også i København.


Foto: Tivoli

Tivoli
Tivoli holder lukket på Halloween. Til gengæld holder haven åben i hele efterårsferien under titlen Halloween i Tivoli med hekse, roelygter, græskarmænd, kastanjer og høstens afgrøder. Tivoli åbner allerede under kulturnatten fredag i uge 41 og holder åbent hele efterårsferien til og med søndag. Blandt aktiviteterne er DM i XL-græskar og en kåring af de bedste, sjoveste og skørest udklædte børn 

Frilandsmuseet
Søndag d. 12. til søndag d. 19. oktober 2008, kl. 11.00-15.30
Historisk marked med gøgl og markedsboder. Prøv kræfter med den mekaniske tyr. older efterårsferie med liv i Andelsbyen og markedsplads, se Mester Jakel, loppecirkus m.v. Fri entré.

Ridderturnering, Tøjhusmuseet
Foto: Tøjmuseet

Tøjhusmuseet
Korsets Tegn - Tempelriddere mod Johanittere er overskriften for et stort middelaldermarked og ridderturnering, som Tøjhusmuseet holder i Efterårsferien. Markedet er åbent fra søndag d. 12 - søndag d. 19 2008 kl. 10 - 16. Bemærk dog, at markedet er lukket lørdag!! 

Dragedag i Dyrehaven
Lørdag d. 18. oktober 2008
Efteråret er blæstens årstid og den sidste lørdag i efterårsferien er der hvert år dragedag på Eremitagesletten. Her er det gratis at deltage - husk blot dragen. Det er sjovest, hvis man selv har en én med.

Nationalmuseet
Museet har åbent hele efterårsferien - også mandag som ellers normalt er lukkedag. I år fokuserer fortæller museet historien om Guldhornene og tiden omkring dem. Børn vil bl.a  have mulighed for at klæde sig i jernalderdragt, og der vil være tegnefilm om guld. 

Vikingeskibsmuseet
Roskilde
I Museet har en række aktiviteter for børn i efterårsferien. I år er de fleste dog indendørs. Der er blandt andet mulighed for at klæde sig ud i vikingetøj i på anløbsbroen i vikingeskibshallen.

Århus og Østjylland

Kulturnat i ÅrhusKulturnat i Århus
Fredag d. 10. oktober
Ligesom hovedstaden holder også Århus kulturnat fredag i uge 41 - nu under et nyt tema: Stemmer i Natten. Kulturnatten i Århus er vokset til at være en stor begivenhed, og mange århusianere benytter lejligheden til at besøge nogle af de steder i byen, som normalt er lukket om aftenen.

 

Æbler på æbletræEbelfestival i Ebeltoft
11. - 18. oktober 2008
Ebeltoft er så småt ved at udvikle en tradition for at holde æblefestival i efterårsferien. Her er det muligt at købe æbler, juice men også mere pudsige ting med relation til æbler - plus lidt mere. Arrangementet som kuriøst kaldes Ebelfestival varer hele efterårsferien og markedspladsen er placeret ved Fregatten Jylland, som i samme periode skyder kanoner af under det såkaldte kanonshow og tilbyder sejlads i det gamle sejlskib Barkassen.

Gl. Estrup landbrugsmuseumGammel Estrup
13. - 17. oktober kl. 10 - 16
Jyllands Herregårdsmuseum Gl. Estrup) har syltedag i det store køkken, hvor børn kan hjælpe med at sylte frugt og bær. 

Den Gamle By i ÅrhusDen Gamle By
Lørdag d. 12. - Søndag d. 19. oktober
Traditionelt har Den Gamle By aktiviteter i børnenes skoleferier. Mest kendt er der deres julemarked, men efterårsferien er også helliget børnene. Også i 2008 foregår det i Renæssancegården i Vestergade.

Den Økologiske Have i Odder
Mandag d. 13. - torsdag d. 16. oktober kl. 11 - 14
Også Den Økologiske har valgt at bruge efterårsferien til at fokusere på Halloween - nærmere betegnet Græskarlygter. Under temaet Lav din egen græskarlygte får børn mulighed for at boltre sig i græskar og kan få hjælp til at lave græskarlygter. Det anbales, at man selv medbringer en stærk ske og en kniv. Læs mere