Julemarked i Ridehuset
24. november - 20. december 2018

Der er især to steder, som er kendt for at holde julemarked i Århus. Det ene er julemarkedet i Den Gamle By. Det andet er julemarkedet i Ridehuset - som med rette kalder sig selv Byens Julemarked.

I ugerne op mod jul er Ridehuset proppet med mennesker, som kommer for at købe gaver, pynt og juleknas, og det er også med årene blevet ganske attraktivt at have bod på julemarkedet i Ridehuset.

Det er dog ikke enhver beskåret at sælge julevarer i Ridehuset. Kravet til standholderne er, at de selv skal have lavet de produkter, som de sælger.

Julemarked i Ridehuset

Mange af udstillerne har lavet produkterne som hobby i løbet af året, og derfor kan man på markedet finde mange sjove ting, som ikke sælges andre steder - hverken i Århus eller i resten af verden.

Netop fordi mange står på markedet i deres fritid, er der i løbet af december en løbende udskiftning af de standene. Så har man fundet en spændende lille ting, bør man købe den. Kommer man ugen efter i Ridehuset igen, er der risiko for, at standholderen er væk og erstattet af en anden.

Julemarked i Ridehuset

Som noget nyt er der nu også arbejdende juleværksteder på markedet, hvor man kan se julepynt og julegaver blive fremstillet.

Julemarkedet har knap 100 stande, hvilket er mere end de fleste andre arrangementer i Ridehuset. På grund af udskiftningen er der totalt endda flere stande. På trods af det, er det ikke let at få stand.

Mange af standene er ofte bestilt allerede under julemarkedet året før. Ønsker man at bestille stand skal man henvende sig til arrangørerne under markedet.

Julemarkedet i Ridehuset er åbent dagligt fra den 24. november til 20. december 2018

Åbningstid:
Mandag - fredag kl. 12 - 18
Lørdag og søndag kl. 11 - 17

Der er gratis adgang. Udover salgsstandene er der en lille café som sælger gløgg, kaffe, te, æbleskiver, boller o.lign.

På markedets hjemmeside kan du evt læse mere

Julemarked i Ridehuset

Nisseløb i LystrupNisseløbet i Lystrup
LHvert år i december deltager flere hundrede mennesker i Nisseløbet nord for Århus. Betingelsen for at deltage er, at man er i nissepåklædning - minimum en nissehue Læs mere
AndestegOpskrift på andesteg
Den rette middagsret til Mortens Aften, hvis man vil holde traditionerne i hævd
JulemarkederJulemarkeder
Oversigt over julemarkeder i alle dele af landet

Teksterne til julens sange
Få hjælp til at huske Højt fra Træets Grønne Top og Glade Jul samt andre af de julesange, vi synger under dansen rundt om juletræet.

Mere jul Links til flere julesider - herunder tip til, hvor man kan købe juletræ