Jul i Tivoli
København
16. november - 5. januar 2019
 
Julemand i tivoli
Julemanden deler godter ud under jul i Tivoli.
Foto: Tivoli

I det gode gamle dage var Tivoli kun åbent, når bladene sad grønne på træerne, og det var nærmest et ritual i København, når haven åbnede sæsonen om foråret. Sådan er det ikke langtfra mere.

I dag er jul ligeså meget højsæson for Tivoli, som de lyse måneder.

Omkring en million mennesker besøger Jul i Tivoli i november og december. Dermed er Tivoli vært for Danmarks største julemarked.

Omkring en million mennesker besøger Jul i Tivoli i november og december. Dermed er Tivoli vært for Danmarks største julemarked.

Ofte holdes Jul i Tivoli under et særligt tema. Tidligere har temaerne været bl.a. Rusland. I 2015 blandedes to tidligere temaer, så der både holdtes Nordisk Jul og tog tyroler-jul med Alpeland. 

Da Tivoli i 1994 for første gang åbnede dørene for publikum op til jul, var det kun med et begrænset antal forlystelser. Sådan er det ikke mere. Alle normale Tivoli-forlystelser er åbne, men herudover er der også mange særlige jule-aktiviteter som julemand, nisse-tog og 25.000 julekugler som hænger på træer og guirlander, Tivolis Nisseband spiller julesange. Eventyrslottet, som ser ud, som var det dækket med is, og naturligvis et stort Tivoli-juletræ - som tårner op sammen med 1000 andre mindre juletræer, placeret rundt om i haven.

Besøgende under Jul i Tivoli
En million mennesker besøger Tivoli op til jul. Foto: Tivoli

I hele jule-perioden er er desuden en stribe opførelser af musik og teater i hele perioden. På Luciadag d. 13. december er der desuden Lucia-optog.

Herudover har Tivoli til lejligheden indrettet seks forskellige jule-landsbyer med omkring halvt hundrede boder, og det er givetvis ikke mindst dem, som tiltrækker de store menneskemasser, idet man her kan købe marcian, chokolade og anden juleknas, julepynt, julegaver og alt, hvad der iøvrigt hører julen til.

Mange af jule-boderne holder til de små huse, som også benyttes, når Tivoli holder Halloween i Tivoli i efteråret.

Julebod under Jul i Tivoli
Boderne sælger julegaver, marcian og andre julevarer under hele Jul i Tivoli. Foto: Tivoli

Jul i Tivoli holder åbent fra d. 17. november og frem til d. 31. december.

Åbningstider:
Søndag - torsdag kl. 1100 - 2300
Fredag og lørdag kl. 1100 - 2400

Tivoli holder åbent Juleaftens Dag fra kl. 10-16.

Juledag og 2. juledag holder Tivolig åbent kl. 11 - 23.

Nytårsaften holdes åbent kl. 11 - 0.30

Mellem Jul og Nytår holder Tivoli traditionelt fyrværkerifestival, hvor fyrværkere fra andre landet viser deres kunnen i haven.

13. december holdes Luciaoptog i Tivoli.

Julefyrværkeriet finder sted 1. 2. juledag kl. 20.45

Nytårsfyrværkeriet holdes Nytårsaften kl. 23.00

Læs evt. mere detailjeret program på Tivolis hjemmeside

Aftenen forud for Jul i Tivoli holdes Lysfest fra kl. 17 - 24. Det er en lukket aften for særligt indbudte, hvor alt lys i haven afprøves - nærmest en slags generalprøve forud for åbning af julesæsonen.