Russisk Jul møder Nordisk Jul
i Tivoli

København
Tema for jul i Tivoli 2013
 

Fader Frost - Ruslands julemand
Fader Frost - den russiske udgave af julemanden har overtaget hvervet for sin kollega i år.Foto: Tivoli

Julen i Tivoli har ofte et tema, som hæfter juleaktiviteterne sammen. Sidste år var temaet Russisk Jul og det fortsættes i år, hvor Russisk Jul møder Nordisk Jul, hvor Fader Frost nu skal samarbejde med Julemanden .

Den nordiske jul præg hele området fra hovedindgangen og frem mod plænen, som i lige som sidste år er omdannet til et stort eventyrland med Jul i Rusland som tema med løgkupler som var man hensat til Skt. Petersborg eller andre russiske byer ved vintertide.

Den lille russiske by har blandt andet en 21 meter høj udgave af Vasilij-katedralen i Moskva. Englekoret synger russiske sange, og julemanden er erstattet af sin russiske kollega Fader Frost.

Russisk By
Model af dette års Russiske By med den russiske katedral i baggrunden.
Illustration: Tivoli

Hele sceneriet foregår bag "Den Røde Mur" á la ved Den Røde Plads i Moskva. Det lille Tivoli-tog er nu blevet til Den Transsibiriske Jernbane, så man kan lege, at man kører igennem det kolde russiske landskab frem til Bajkalsøen i Sibirien eller andre steder på den anden side af kloden.


Foto: Tivoli

I den russiske by er der også boder, som sælger russiske souvenirs som matrioshka dukker, porcelæn og crystalvarer. Der serveres den russiske rødbedesuppe Borsjtj (Borsh), pandekager med kaviar (eller sødt), grillspydene Shaslik og andre af det russiske køkkens specialiteter, som de voksne kan skylde ned med vodka eller øl bryggeriet Baltika (som i øvrigt er ejet af Carlsberg).

Til desserten er der også en bod, hvor Babushka (russisk bedstemor) serverer hjertevafler, og der en bod, hvor man kan købe té lavet på russisk samovar.

Hvis man ikke lige er i humør til at udforske Vinterpaladset eller rejse med Den Transsibiriske Jernbane, kan man også vælge blot at opleve traditionel dansk jul som den er i Danmar. Her har Tivoli også i år masser af muligheder..

Tivoli har opstillet 1000 juletræer rundt om i haven som også er pyntet med 35.000 julekugler. Fem levende rensdyr er importeret fra Norge for at bidrage til stemningen, og landets højste kunstige juletræ (12 meter) er opstillet på den russiske katedral.

Et halvt hundrede boder med julevarer som klejner, julekugler, juletræer, julepynt slik chokolade og masser af mulighed for indkøb af julegaver som saltskrub til huden, tøj af uld, huer og vanter halskæder og meget andet.

Jul i Tivoli med Rusland som tema holder åbent fra onsdag d. 16. november og frem til 31. december 2012..

Mellem Jul og Nytår holder Tivoli traditionelt fyrværkerifestival, hvor fyrværkere fra andre landet viser deres kunnen i haven.

Læs mere om mere om dette års Jul i Tivoli

Russisk katedral
Den russiske katedral i baggrunden. Model for kirken er Vasilij-krken i Moskva, som dog også har store ligheder med Blodkirken i Skt Petersburg.
Illustration: Tivoli